29 de setembre de 2014

Minicimera de Canvi Climàtic (Nova York, 23 de setembre de 2014)

El 23 de setembre va tenir lloc a Nova York una Cimera sobre Canvi Climàtic dins el context de l'Assemblea de les Nacions Unides. No és el fòrum de cimeres habitual sobre el canvi climàtic que, de forma normal tenen lloc a través de la Conferència de les Parts (COP) reunides cada any, des de 1995, a principi de desembre sota el marc de la Convenció de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC). Però es va aprofitar la reunió de l'Assemblea, on hi havia una concurrència de polítics sense comparació amb les cimeres anuals, per tal de forçar respostes polítiques.

Abans de la Cimera als carrers de Nova York i a d'altres ciutats de 166 països es van manifestar centenars de milers de persones exigint accions concretes per frenar el canvi climàtic.

Després va venir la Cimera on hi va haver bones paraules i alguns compromisos. Hi va intervenir l'actor Leonardo Di Caprio, recentment anomenat ambaixador de la pau de Nacions Unides, amb un discurs ben traçat i resolt.

Si vols llegir les conclusions finals de la cimera aquí tens el resum de tancament fet pel Secretari General, Ban Ki-moon, d'on m'agradaria destacar el paper jugat pels municipis que, amb més de 200 ciutats inscrites, sembla que poden enfrontar els reptes amb major independència que els governs nacionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada