12 de març del 2014

Els rius contribueixen a la desfeta dels gels àrtics

Els rius semblen tenir una incidència considerable en la desfeta dels gels àrtics, una situació que no passa a l'Antàrtida per la seva particularitat de tractar-se d'un continent i de l'absència de rius. Les aigües continentals properes a l'Àrtic absorbeixen calor terrestre que arriba a la desembocadura on contribueixen a incrementar la desfeta del gel. 

Es tracta d'un interessant article publicat pel biòleg i investigador Daniel Closa al seu documentat i interessant bloc i que pots llegir aquí. Una informació més que va en la mateixa direcció que aquí ja hem comentat sobre la debilitat dels pols, en especial del casquet àrtic, davant el canvi climàtic. Daniel explica com el fenomen es retroalimenta positivament en un cicle viciós de manera que a més temperatura més gel desfet i novament més increment de les temperatures, i així indefinidament.

2 comentaris:

  1. Fa uns quants dies que conec el bloc del Dani, realment es molt molt recomanable ^^

    ResponElimina
  2. Fa molts anys que ens coneixem amb el Daniel a través dels blocs i aquest hivern ens vam conèixer, per fi, personalment en una xerrada a Puigcerdà. Utilitzo molts dels seus articles a classe. Sempre publica coses molt interessants. Val la pena seguir-lo!

    ResponElimina