4 de desembre del 2014

Conferència de Canvi Climàtic COP 20 / MOP 10

Com cada any per aquestes dates, està tenint lloc la Conferència de les Parts del Conveni sobre el Canvi Climàtic (COP 20) que coincideix amb la Trobada de les Parts signants del Protocol de Kyoto (MOP 10). En aquest cas la trobada té lloc a Lima, Perú, va començar l'1 de desembre i acabarà el 12.

Vists els pocs èxits de les trobades anteriors -Canadà es va retirar del Protocol de Kyoto, Japó i Rússia s'ho plantegen i no hi ha cap proposta en ferm per aturar el canvi climàtic malgrat els diferents informes del Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC)- costa esperar d'aquesta cimera grans avenços.


Però l'any que ve, a París, hi haurà la propera reunió (COP 21/MOP 11) on, segons els resultats de la reunió de Durban de 2011, s'ha d'establir un acord vinculant per assolir estabilitzar el clima. I és que existeix un consens científic en què un increment de la temperatura per sobre de 2ºC respecte els nivells preindustrials, seria un gran problema per al bon funcionament dels ecosistemes i, en conseqüència, per a la majoria d'éssers vius, inclosos els humans i especialment les persones més vulnerables, donada la quantitat de béns i serveis que ens proporcionen els ecosistemes. I la COP 20 de Lima és, o ha de ser, un pas endavant per preparar la trobada de París.

Adjunto un enllaç al World Resources Institute, on es fa una lectura ambiciosa de quin hauria de ser aquest acord cap al qual el món s'hauria de dirigir.

2 comentaris:

  1. Ben trobat el nom d'aquest blog, Ignasi, ara que sé quin és l'origen del Full vermell.

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'has deixat caure per aquí? Ara m'has fet venir vergonya, tan abandonat com tinc aquest bloc... Gràcies per la visita!

      Elimina